Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
16.06.2007 19:29 - Как отговаря СветЪ
Автор: paoleta Категория: Забавление   
Прочетен: 8916 Коментари: 10 Гласове:
0

Последна промяна: 17.06.2007 02:04


   

 

 

Интересни писания шестват напоследък по блоговете на различни хора. От някои от тях оставам с трайното впечатление, че все още има такива субекти, които знаят само да отричат всичко, в което по една или друга причина, не са могли да участват. Ми, това направо е смешно- като за нещо те критикуват, ти да седнеш да го плюеш до безкрай, само защото се имаш за гений, а те, видиш ли, не го разбират.

Пример- случайно се сблъсках с такова писание по повод медията, в която се подвизавам. Пуснахме обява за стажанти, тъй като много млади хора не могат да си намират работа по медиите без някакъв стаж или опит. Пък и екипа малко да се увеличи, та да ни поолекне работата. За филмовата ни рубрика се появи един не толкова интересен, колкото екстравагантен кандидат- Явор Харизанов. По принцип гледаме да не са хора над 25-6 години, по-скоро да са по-млади (гимназисти, абитуриенти или първокурсници). Ами, така де, какво да предложиш на 26-годишен човек, след като той вече има изградено образование и всъщност по-скоро търси истинска работа, не стаж. Макар че и такива кандидати не липсват.

А Явор Харизанов, според изпратените ни документи, беше на 27 г. Аз лично му писах, че намирам работите му (които е публикувал по разните си блогове) за интересни, но че това е неплатен стаж (което си го пише черно на бяло и в обявата ни) и мисля, че той очаква друго, но ако все пак е съгласен, да заповяда. Веднага ми отговори, че за него не е проблем, само да сме били качвали филмите му.  ОК, обяснихме му всичко надлежно- какво е рубриката за кино „25-и кадър”, че не правим база данни на световното кино, а информираме за най-новите заглавия, но има и част за старо българско кино и актьори. Той, разбира се, се насочи към чуждоезичните филми и зачакахме, в определения срок, да прати материал- ревюта за два актуални филма. Преди това ни пита какво значи „актуални филми”, обяснихме му възможно най-кратко и ясно- предпремиерни или премиерни. Каква беше изненадата ни, обаче, когато получихме първити негови материали- за филма „Фонтанът”, изязъл през 2006 г. и за ... „Титаник” на Джеймс Камерън !!!!!!!!! Питам го аз защо е писал за десетгодишен филм, той ми заявява с тон, все едно съм му изяла таратора с вилица, че нямало заради статиите да ходи на кино и в момента не давали нищо, което да струва неговите 5 лв. и два часа от времето му. Брейййй!!!!!!

Понеже хич, ама хич не толерираме тоя тон в медията (младежи сме, ама не сме говеда!), та на шефа му писна и му резна достъпа до работните панели.  Сметнахме, че без да унижаваме него и себе си със заплашителни писма в стил „Искаме да Ви уведомим, че държанието Ви е крайно неприемливо”, ще разбере намека, че нещо е сгафил и поне ще попита какво става, та да му обясним и ако след това все още има желание за съвместна работа, да продължи. Вместо това, обаче, той не само не обели и дума, но реши, че, видите ли, Негово Височество е недооценен и предприе някаква обидна мярка, написвайки следното текстче: http://trapped.blog.bg/viewpost.php?id=76307 .

Тук пък аз ползвам правото си на отговор и оборвам очевидните безумия, които е надраскал с конкретни доказателства.

 

Цитат: “Оказва се, че интернет младежка медия „СветЪ” не е чак толкова „младежка”, колкото претендира леко неангажиращото й заглавие»

 - Какво е прякото доказателство, че не е младежка? Интересно съждение! http://www.imm.svetu.com/bg_staff.php. Да виждате някое особено старческо лице?!

 

Цитат: «Като капак на варела с плюнките и храчките дойде информацията, че нито стотинка няма да взема за труда си в Интернет Младежката „Медия”».

 

 В отговор- директен цитат от писмото, изпратено на г-н Харизанов когато е заявил желание да става част от екипа-

 

ТЕМА:   Re: IMMS_02_(FILMS) - кандидат за работа

 

ДАТА:   24.04.2007 01:18

 

Zdravejte!

Polu4ihme vashata kandidatura za staj pri nas i namirame rabotata Vi, kakto i cqlostnoto Vi vijdane vurhu filmite za dobri. Naistina imame nujda ot hora, tuj kato na6iat tituliar e mnogo dobur, no iznemogva s mnogoto informacia. Iskame o6te vednuj da Vi napomnim, 4e na6ata obiava e za staj, kojto e neplaten i tova e napisano v teksta na obiavata. Ako sled pripomnqneto na tazi informacia, interesut Vi vse o6te e aktualen, 6te se radvame da rabotim zaedno!

 

И още- директен цитат на обявата, пусната за стаж във филмовата рубрика на медията /в популярни портали като jobs.bg, rabota.bg и т.н./:

 

СТАЖАНТИ ФИЛМОВА РУБРИКА

Ref.No IMMS_02_(FILMS)

 

Интернет младежка медия „СветЪ” търси автори и репортери стажанти с интерес в сферата на киноиндустрията за своята рубрика „25-и кадър”.

 

Кандидатите за стажа трябва да отговарят на следните условия:

 

- интерес и добри познания в сферата на филмовото изкуство и съпътстващите го прояви (фестивали, награди) в България и по света

- много добро ниво на владеене на български език

- много добро владеене на английски език (с предимство е владеенето и на друг широко използван западен език)

- добра компютърна грамотност в работа с текстообработващите програми и с интернет (в това число търсещи машини, форум-системи)

- възможност за бърз достъп до компютър и интернет

- много добра комуникативност

- точност и акуратност в изпълнението на поетите ангажименти

- възможности за бърза и адекватна работа в крайни срокове

- желание за работа с новинарски поток

Ние предлагаме:

 

• интересен старт на кариерата в динамично развиваща се медия

• гъвкави и индивидуални условия на заетост

• въвеждащо обучение

 

ИММ «СветЪ» ви предлага възможността за неплатен обучителен стаж в рамките на 4 месеца. След неговия край предлагаме възмоности за работа, издаването на служебна бележка, валидна за постъпване на работа и във ВУЗ.

 

Какво по-ясно от това?! Тук всичко е написано- кой, какво, защо ... Ако някой не е прочел внимателно, негов си е проблема!

 

Цитат: «Работният процес тече по кабела на ЛАН – мрежата ми, т.е. чрез форуми, e-mail, ЛС и пр. постижения на технологичния възход»

 

- по принцип форумите, имейлите и личните съобщения (ЛС), сами по себе си не са постижения на технологичния възход (вече). Постижение и възход бележат хора, които с много усилия са се научили да ги използват. А това, че някой е въвел удобен и бърз начин за работа, благодарение на който не се налага да киснеш като парцал в някой офис, а да си седиш удобно вкъщи и да твориш /наблягам- да твориш/ , говори добре за новия метод и се отразява добре на хората, които са там, за да създават, не просто да драскулят! Методът на работа online просто е по-модерен, което, според написаното от г-н Харизанов, е най-голямото му престъпление! А всъщност по какъв друг метод да работи една ИНТЕРНЕТ медия, освен именно ... online?!

 

 

Цитат: «Изчетох предългия документ с инструкции за ползване на форума»

 

-Не виждам какво толкова особено има в това, че някой си е направил труда да напише инструкции, за да е по-лесно да се работи с определена система? Подозирам, че г-н Харизанов със същата страст вероятно се възмущава и от упътванията за експлоатация на електрически уреди, например, тъй като той всичко знае и не е нужно някой да му казва какво и как да го прави.

 

 

Цитат: «Моята рубрика с име „25-ти кадър” е за кино. Според предварителната ми нагласа под „Кино” се разбира КИНО, но се оказа, че в ИММ "СветЪ" не е съвсем така».

- А какво, питам аз, разбира господина под кино?  Филми, които той харесва или за които в момента е на кеф да пише? Дори и да са били актуални преди около десетилетие? Ето това разбира ИММ „СветЪ” под кино, при това актуално, ако позволите това напомняне: http://www.imm.svetu.com/imms_25tikad.php

 

Цитат: «Хубаво де, ама по кината сега само тъпотии дават. А и нямам нито време, нито компания, с която да ходя на кино.»

 

- Доста интригуващо оправдание човек да не си свърши както трябва и когато трябва работата. Добре, че Харизанов не е станал лекар, иначе тежко и горко на пациентите му!  

 

 

Цитат: «Какво по-добро от най-продавания филм на света – „Титаник”? Мятам бързо няколко абзаца в Word-а, а статията просто сама цъфна на монитора. Без да губя време я пускам във форума и сядам доволен да си чакам аплодисментите.»

 

- Поредното доказателство, че от речника на господина очевидно отсъства значението на прилагателното «актуален». Освен ако според него не сме 1997 г. И поредното доказателство, че за човек, който претендира, че пише (нещо, каквото и да било), очевидно писането е просто някакво занимание между другото! И освен това е сигурен, че каквото и да напише, то ще е велико и никой няма право да го критикува!

 

 

 

Цитат: «И представете си какво е учудването ми на следващия ден, когато вместо аплодисменти и признание за труда си, получавам въпрос(не на ЛС, а директно в темата със статиите).»

- Естествено, в екипа тайни няма! Каквото се казва на даден член на екипа, е видимо за целия екип. Какво има да се крие? Не си е свършил добре работата и толкова!

 

Цитат: «Когато започнете да давате покани за  „актуалните филми”, вече ще си говорим. Нали? Защото такава е практиката по светЪ. Дотогава ТС-и и TS-та от Замундата няма да гледам. Освен това се бяхме разбрали да пиша за филми, а не само за "актуални" филми.”»

 

- Хитро! Много хитро! Не знам някоя медия, била тя и най- забутаната, да дава покани на едва-едва дошли в екипа й хора. Пък дори и на непризнати гений като г-н Харизанов! А и не знам кога сме се разбирали да пише за филми, така изобщо, за които в момента иска. Но да говорим с факти. Ето ви цитат от упътванията за работа в медията, които господинът е получил на имейла си: “25-ти кадър” – рубриката е една от най-авторските в медията, наред със “Запазена марка”. Авторите в “25-ти кадър” представят известен брой от актуалните филми като ги пречупват през личните си впечатления и се стремят да дават специализирана оценка. Към тази рубрика съществуват и 2 подрубрики – една за представяне на популярни театрални и филмови актьори (с приоритет са българските) и една за класически филм от българското и световно кино.” Е, какво по-конкретно от това?! Може би пък ще ви смути последното изречение за „класически филм от българското и световно кино”? За тази цел медията съставя съвсем точна и достъпна за всеки от екипа програма /освен това тя се разпраща и по имейлите на екипа/, в която е отбелязано кой какво ТОЧНО да пише, съобразено с интересите или заниманията му. Ето, например, извадка от програмата за броя, за който г-н Харизанов ни бе представил „Титаник”:

 

Рубрика „25-и кадър“:

------> Филми - актуални – 2 броя – Антон Меляков

------> Филми - актуални – 2 броя – Явор Харизанов

------> Представяне на Йосиф Сърчаджиев - Венцислав Андонов

------> Български филм - „Кит“ – Мирела Василева

 

 

Цитат: «Все пак още не съм се вдебилил дотам, че да смятам, че дължа нещо на няколкото смръшляка, оповестили се за „медия” и обещали да ми дадат препоръки ако някога тръгна да си търся работа в медиите (което просто няма как да  стане).»

- На господина екипа също нищо не дължи, но той трябва да се запита какво разбира под «медия». И защо е тръгнал да стажува в такава, след като няма намерение да се занимава с това? Просто от липса на работа? Но пък, от друга страна, той сам признава, че е искал да стане част от нещо по-голямо! Има известно противоречие в личността му, дума да няма!

 

 

Цитат: «Явно тонът ми се е сторил твърде нахален за някоя тетка с ПМС от медията, защото след няколко часа (за пръв път светкавичен отговор от тях) достъпът ми до „работния панел” беше преустановен.»

 

- За справка- значението на думата  «тетка» е леля (по-възрастна жена, не в смисъл на роднинска връзка), а на г-н Харизанов, който, според профила си, е на 27 години, е много трудно някой в тази медия да му е леля!

 

Цитат: «Обяснение, заповед за уволнение или каквато и да е информация, обясняваща липсата на достъп до собствените ми статии във форума им – липсва.»

- Когато човек се интересува, той просто пита. А колкото до «заповед за уволнение», това е просто смешно. Няма заповед за назначение, за да има такава за уволнение, още повече е крайно нелепо да присъстват такива названия в една МЛАДЕЖКА медия! И статиите са си Ваши, г-н Харизанов, Боже опази да Ви отнемем авторството върху тях или да ги използваме неправомерно! Освен това Вие така добре ги рекламирате, че не бихме могли да Ви излезем насреща. Например като упорито настоявате над текста си за „Фонтанът” като слагате хиперлинкове към него и напомняте на четящия Ви, че той е влязъл в „Избрани” на Blog.bg!

 

Цитат: «В заключение: малко, или почти нищо в Интернет Младежка медия „СветЪ” е такова, каквото го правят хората по светЪ. По-скоро си е такова, каквото са го направили няколко бездарни самозванци, с помощта на известна писмена култура и малко компютърна грамотност. И все пак това не е достатъчно за да се запълнят дупките във възпитанието и да се научи човек на такт, уважение и търпимост към колегите си.»

 

- Точно от човек като Явор Харизанов е крайно неудачно да се приемат съвети за такт, уважение и търпимост. Доказателство е именно неговия пост в Blog.bg за ИММ «СветЪ». По повод бездарността, заниманията на господина явно никога не са го отвеждали до по-задълбочен поглед върху уеб дизайна, иначе щеше да знае, че такъв сайт като този на медията, не се прави с няколкото кликания, с които той пълни величавите си блогове. Не е наясно и с писмената култура, тъй като тя на него очевидно не му е силната страна, особено пунктоационното и стилистичното й изражение.

 

В заключение- крайно забавно е да четеш какво пишат за теб хора, които ги е яд, че не могат като теб. А ако на някого са нужни още доказателства, че ние, ако не друго, поне гледаме да вършим нещо, не да се изживяваме като непризнати гении или да си прекарваме времето в плюене по другите, нека види сайта на медията- www.imm.svetu.com, както и www.georgemichael.svetu.com , www.abracadabra.svetu.com , www.missglorybg.com, www.mladilideri.com, www.love.svetu.com, www.cfr.svetu.com или просто да напише в Google, „светъ”, пък да видим какво ще му излезе J.





Тагове:   как,   отговаря,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - /quote/. . . Пък дори и на непризнати ...
16.06.2007 21:09
/quote/...Пък дори и на непризнати гений като г-н Харизанов!.../quote/

Цитатът е "медиен". СветЪ тепърва ще открие, че в българския език няма дума в мн. ч. , която да завършва на "иЙ".

...но СветЪ явно винаги ще има отговор :)

trapped, а.к.а Харизанов.
http://yavorvalentinov.blogspot.com/2007/06/blog-post.html


цитирай
2. paoleta - То, човек като няма какво друго да ...
17.06.2007 00:39
То, човек като няма какво друго да каже, за това ще се хване. Сигурно бая време ти е коствало така щателно да преровиш написаното, та барем от нещо да не ти стане неудобно, пък си успял и грешчица да намериш :) Пунктуален е господина, дума да няма, де така да беше и с това, в което се опитва да се убеди, че му е занимание. Е, почувства ли се поне за миг адски възнаграден, че си успял да намериш тази (очевидно за всички допусната по невнимание) грешчица? Надявам се да съм ти създала тази малка радост :)
цитирай
3. trapped - Ъъъ, и пълния член си вижте. Иха, как ...
17.06.2007 10:20
Ъъъ, и пълния член си вижте.
Иха, как при мен си говорим на "Вие, г-н Харизанов", а тук - на "Ти"...

Ама няма как, нали там четат повече хора:
http://neiskam.blog.bg/viewpost.php?id=85248
цитирай
4. paoleta - Beeeeeeeeeeeeeeeeep ! Wrong an...
17.06.2007 12:35
Beeeeeeeeeeeeeeeeep ! Wrong answer! Причината да говоря на "Вие" в твоя блог не е изтъкнатата от теб! Просто така е учтиво към някой, когато се намираш на негова територия, дори и тази теритоия да е блога му. А товва дали четат повече хора тук или там не от значение за нашия малък разговор. От значение е само, че ти всъщност искаш да злепоставяш, а правиш реклама.
цитирай
5. trapped - Дишайте дълбоко, тогава. Етикетът ...
17.06.2007 14:52
Дишайте дълбоко, тогава. Етикетът може да се научи за дни, а възпитанието се придобива с години. Когато едно мляко е вкиснато, никаква реклама не може да го опресни. Моя блог го четат хора, които имат сходно мислене, а аз изобщо не гледам реклами. :))
цитирай
6. paoleta - Особено за последното- че твоя блог ...
17.06.2007 16:02
Особено за последното- че твоя блог го четат хора, които имат сходно мнение- особено на това ти вярвам най-много. Защото не видях един, ЕДИН човек, дето да е съгласен с теб относно написаното за нас. Изключвам моите и тези на gboy мнения, разбира се. Също така виждам, че и други хора, по другите ти блогове не са особено съгласни с мнението ти или по-скоро с възраженията ти- http://yavorvalentinov.blogspot.com/2007/06/blog-post.html .

Whatever, ти явно имаш много свободно време и енергия, която генерираш не в нещо хубаво и полезно, а в това да си срещу някой, който ти е казал някаква истина в очите. OK, bon ton, твоя работа.
цитирай
7. trapped - Г-це Иванова, извинявам се ако се е ...
17.06.2007 18:10
Г-це Иванова, извинявам се ако се е сторило обидно заключението ми, относно Вашата медия. Понеже неделята привършва, предлагам да си стиснем ръцете и всеки да си върви по живо, по здраво.

Приемете още веднъж моите почитания и имайте предвид, че като цяло съжалявам, че се случи така. Вината за това, разбира се не е само Ваша.

Поздрави,
Явор Харизанов.
цитирай
8. paoleta - Г-н Харизанов, намирам за джент...
17.06.2007 23:09
Г-н Харизанов, намирам за джентълменско да предложите подобно споразумение и го приемам. Стискаме си ръцете и си тръгваме- всеки по пътя си. Наистина, неделята привърши и е хубаво да привършат и тези никому ненужни кавги, тъй като, в крайна сметка, всеки си има и друга работа.

Уважавам предложението Ви и факта, че сте го направил, както и това, което сте написал в последния си отговор тук. Приемете моите почитания също. Наистина е жалко, че подобно нещо се случи, а и вината никога не е само на някого. След като ме плюхте, плюхте, плюхте, издирихте всяка информация за дейност, с която се или съм се занимавала - и аз, и СветЪ- и изказвахте недвусмислено и целенасочено мнението си за тази дейност в подкрепа на Вашата позиция, аз смятам, че в този случай нямам причина да се чувствам особено обидена по ред причини, нееднократно изложени от мен в отговорите на Вашите постове. Говоря за себе си, не от името на колегите в медията, които може би също са прочели двете Ви теми. Все пак, да не забравяме, че Вие сте ми напълно непознат, аз на Вас също, както и много неща, които екипа прави или е правил, и които остават скрити за външното око, на Вас са Ви напълно неизвестни. В този смисъл мнението, което Вие сте си създал за медията също не е само по Ваша вина. Всеки си има мнение и свой начин да вижда и разбира нещата.

Двудневният спор беше едно хубаво упражнение по реторика и елоквенция. Който иска, може да си прави изводите въз основа на написаното, което ще прочете по въпроса във Вашия и моя блог и отговорите след тях. В крайна сметка този спор доведе дотам, че да си изясним нещата помежду си, което, разбира се, е действително хубаво.

Все пак смятам, че Вашето предложение е един много разумен изход от създалата се ситуация. Стискаме си ръцете и си тръгваме- по живо, по здраво!

Поздрави,
Paoleta
цитирай
9. ianchefff - Ъ?
22.06.2007 11:12
Паола, толкова цитати, скандали, разправии, обиди...
И на края си стискате ръцете.
смешно малко, а?:))))
Много шум за нищо, дето едно време разправяше Шекспир.;))
цитирай
10. paoleta - Хм, въпрос на отношение, Iancheff. ...
22.06.2007 14:21
Хм, въпрос на отношение, Iancheff. И двамата с trapped сме една зодия и няма никога да постигнем консенсус, още повече щом всеки от нас е заел особено твърда позиция и има крайно мнение. Нашият спор е изцяло на професионално ниво и той може да продължи вечно. Но не продължи, както и никой не си смени мнението за заниманията на другия. Но все пак нямаме време да го водим вечно, затова беше повече от правилно trapped да предложи край- все пак той е мъжа в случая и той го започна, така е редно. Накратко исках да кажа, че може да се обиждаме до безкрай и да привеждаме хиляди доводи в подкрепа на своята позиция, но няма смисъл. Мисля, че спряхме когато му беше времето. Смешно може би е за страничния наблюдател, но не и за мен или trapped. Той не беше доволен от медията, реши, че е правилно да го направи публично достояние, а аз няма как да не му отговоря. Това е. Разбрахме се и смятам, че го направихме по най-добрия начин, без да се намразваме като личности, даже напротив. Толкова ... :) Мерси, че си се поинтересувал :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: paoleta
Категория: Други
Прочетен: 252037
Постинги: 42
Коментари: 291
Гласове: 852
Архив