Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
20.10.2007 00:44 - ИМАЛО СКАНДАЛ С КАНДИДАТКАТА ЗА КМЕТ НА ЛОВЕЧ ОТ "НОВОТО ВРЕМЕ"
Автор: paoleta Категория: Други   
Прочетен: 2204 Коментари: 1 Гласове:
0



      Получих това прессъобщение днес и в него се описва скандал за неспазен договор около кандидатката за кмет на Ловеч от "Новото време". Фирмата, с която е скандала не се споменава, но и май няма нужда :) Чудно е какво правят някои хора и то в предизборна кампания, как хич не си пазят интереса и не се грижат за имиджа си и този на издигналата ги партия, който и без това е бая пострадал :) 

Ето и съобщението, едно към едно:


Скандал с кандидата на ПП„Новото време”

за община Ловеч заради неспазен договор

 

Кандидатът за кмет на община Ловеч от ПП „Новото време”, г-жа Анелия Иванова и нейният съпруг, шефът на местното радио „Лиани”, г-н Иван Иванов са замесени в скандал заради неизплатени от тяхна страна суми по договор за уебстраница на кандидатурата.

В началото на кампанията и на кандидатурата на г-жа Иванова за кмет на общината, двамата с нейния съпруг поръчват на софийска фирма изработката на уеб страница за кандидатурата. Двете страни подписват договор, с който маркират и срокове за превеждане на сумите по сметката на фирмата и изпълнението на проекта. В предварителни контакти между двете страни, на г-жа Иванова многократно са представяни проектодизайни, върху които тя е внасяла своите препоръки и забележки, за да се достигне до окончателния вид на желания от нея уеб сайт, на който тя се е съгласила.

Според споразумението, сумата за уебсайта трябва да бъде преведена на два транша. Г-жа Иванова трябва да преведе на софийската фирма половината сума, в резултат на което фирмата да стартитра проекта в интернет, след което, с установе в договора срок, да преведе и останалата сума. След като никаква част от дължимото не е заплатено и не е спазен нито един от рамкираните срокове, фирмата за уеб дизайн се обръща с молба към г-жа Иванова, в качеството й на страна по договора, да преведе дължимата сума, за да може интернет сайтът на кандидатурата й да бъде официално стартиран в интернет пространството.

Поради липсата на всякаква реакция относно молбата от страна на кандидата за кмет на община Ловеч от ПП „Новото време”, софийската фирма за пореден път се свързва с г-жа Иванова на посочените телефони. На тях, обаче този път отговаря нейният съпруг, г-н Иван Иванов, шеф на местното ловешко радио „Лиани”. Той заявява, че няма да заплати никаква част от дължимата сума и, че споменатите срокове и задължения в подписания от него договор не означават нищо- нито за него, нито за неговата съпруга. На многократните обяснения, че така не се спазва договора, г-н Иванов започва да се държи грубо и цинично, заявявайки, че за него договора не е от значение и не задължава него или г-жа Иванова. При въпроса защо той отговаря на този телефон, посочен като номер на кандидатката, г-н Иванов започва да заплашва, след което затваря телефона. Достоверна информация за г-н Иванов в гр. Ловеч го обвързва и с други подобни недостойни прояви и финансови измами, заради които срещу него вече са предявени няколко съдебни иска. Името на Анелия Иванова пък, е замесено в скандали за продажба на имоти в Ловеч в качеството й на общински съветни в града.

От централата на партия „Новото време”, издигнали кандидатурата на г-жа Анелия Иванова и отговорни за нейното цялостно представяне по време на кампанията, са запознати с казуса детайлно и многократно, но досега не са предприели нищо. Причината не е изяснена, макар че подхождат с привидно разбиране към въпроса. Действия, обаче не са предприети с оправданието, че те нищо не могат да направят. Очевидно нито кандидатурата на г-жа Иванова за Ловеч, нито личността на представяната кандидатура или цялостното лице на партията в страната не са считани за важни от ПП „Новото време”.

Към настоящия момент г-жа Анелия Иванова, кандидат за кмет на община Ловеч от ПП „Новото време” дължи на фирмата цялата сума по сключения договор. Заради системния отказ да бъде заплатена и безпардонното отношение на нейния съпруг, от потърпевшата уебдизайн фирма заявяват, че ако в срок от една седмица след разпространението на тази информация, другата страна по договора не изпълни задълженията си, ще заведат съдебен иск срещу кандидата на партия „Новото време”, г-жа Анелия Иванова и нейния съпруг, г-н Иван Иванов.





Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. thevirus - Докато стават такива скандали, ето какви други неща..
20.10.2007 23:17
стават в нашата изстрадала татковина
http://nashinovini.blog.bg/viewpost.php?id=124063
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: paoleta
Категория: Други
Прочетен: 251252
Постинги: 42
Коментари: 291
Гласове: 852
Архив