Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
03.09.2007 01:22 - СВОБОДНО СЛОВО?!
Автор: paoleta Категория: Други   
Прочетен: 1922 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 17.09.2007 16:24


      Макар да се смятам за сравнително добре ориентиран и осведомен интернет потребител и дори разбиращ и работещ в дълбочина в тази сфера, едва преди около няколко месеца открих този блог- http://nabludatel.blogspot.com/ и то по повод Странджа, разбира се:) Oсвен това, на един от протестите за Странджа видях и автора на блога наживо, само дето той не знае, че съм го видяла:) А го познах, защото бях виждала снимката в блога му:) 

      Но да се върна на въпроса- този човек наистина вниква в смисъла на словосъчетанието "свободно слово" и го изразява по най-добрия начин. И при това с професионален усет. За което- евалла! Свободното слово е много важно, адски много! И никой няма право да ти пречи да го изразяваш, да те спира, да те цензурира и да те заплашва. А какво се случва сега? Дори в моя скромен блог има преки доказателства за обратното- я съм надала глас срещу някоя организация, акция с политически чадър, срещу безумията, които се случват навсякъде, я са ме изяли с парцалите. От три месеца, например, пионерската организация на проф.Михнева ме преследва като древно проклятие с идиотски съобщения тук. НО! В блога на "Наблюдател" има още и още повече  доказателства за това, че у нас свободното слово е просто една формулировка без пълнеж и че всички искат да пречат на тези, които не ги е страх да говорят истината. Ето един потресаващ пример какво е получил "Наблюдател" в отговор на свой постинг:

Заплахи по блоговете

Този коментар е написан в блога ми към постинга, в който се вижда убийството на шведския турист от охранител на заведението "Хелп" в Несебър, пред погледа на полицай. Видеото е свалено от Youtube, вероятно заради акта на убийство. Има го качено тук = и тук =
Качвайте го на повече места, за да го гледат повече хора, но не пишете думата убийство в описанието!

Анонимен коментар:
"Приличаш ми на интелигентно момче, което значи, че не би трябвало да се занимаваш с глупости, а да си гледаш кефа, като всички млади хора. Да търсиш сензации понякога е опасен спорт, а и животът е опасен. Стават инциденти, загиват роднини и приятели. Разбираш ме добре, предполагам. Личи, че си интелигентен и ще премислиш нещата."
---------------------------------------------
Коментарът се появи и при други блогъри писали или линкнали към темата и видеото. Платформата блогър не позволява да се види IP-то, не се знае откъде е писан. Собственик на дискотека "Хелп" е общинският съветник Венелин Ташев, избран от жителите на Несебър. Моля, потърсете отговорност на този, който сте избрали!




УЖАС! Двоен ужас! Има още идиоти, които заплашват и остават безнаказани?! Да не живеем в Чикаго от 20-те години на 20в.??? 

ЗА СПРАВКА НА ОСОБЕНО ИЗЖИВЯВАЩИТЕ СЕ КАТО НЕДОСЕГАЕМИ И ЗА ВДЪХНОВЕНИЕ НА ХОРАТА, КОИТО ВЯРВАТ В СВОБОДНОТО СЛОВО:

Важно от Конституцията:
Чл. 6.(1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.
Чл. 38. Никой не може да бъде преследван или ограничаван в правата си поради своите убеждения, нито да бъде задължаван или принуждаван да дава сведения за свои или чужди убеждения.
Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.
(2) Това право не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго и за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпления, към разпалване на вражда или към насилие над личността.   От www.nabludatel.info 



Гласувай:
0



1. анонимен - Ekolog
03.09.2007 15:10
nz za tova, no vij tova:
http://bgnature-blacklist.bravehost.com/
24. Дора Янкова - кметица на Смолян, която разшири ски-курорт Перелик на 13000 ha. Гласуваха Момчиловци и връх Преспа за нов ски-курорт - с подкрепата на Г.Първанов.

...a uj se pravi NACIONALNA INICIATIVA "hubava si moq goro...", koqto sigurno produljava taka "...da te gledam kat lamperiq na tavana si"
цитирай
2. thevirus - Приличаш ми на интелигентно момиче... ;-)
03.09.2007 18:16
Браво на теб, че си го намерила! Наистина, анонимната заплаха на мутрата, която, струва ми се е в нео-мутренски стил, е гадна и просто те подлудява. Около 30 минути пред очите ми минаваха сцени на насилие след като видях скачането върху главата на туриста и заплахата под блога. Болно ми е, защото се чувствам безпомощен пред това насилие.

А ти пишеш интересно :-)
цитирай
3. paoleta - Ужасно е! Наистина те подлудява, ...
04.09.2007 02:00
Ужасно е! Наистина те подлудява, защото ти иде да закрещиш на всички "Каква е тая държава бе?! Хората по телевизии, радиа, блогове показват неверятни неща и пълни абсурди, а няма, НЯМА никой, който да направи нещо!" Като си помислиш за най-абсурдното нещо, което може да се случи в дадена ситуация, то точно това се случва!

Но въпреки това е важно да се говори, да се пише и да си отстояваш правата и навън, при всеки удобен случай. Между другото, като покажеш на някой моментно овластен, че си знаеш правата, обикновено се стряскат и го удрят на уговорки и молба:) И при полицаите действа, и дори при университетски преподаватели/администрация, например:)

Благодаря за добрите думи за писането:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: paoleta
Категория: Други
Прочетен: 250989
Постинги: 42
Коментари: 291
Гласове: 852
Архив